Instagram
Facebook

Vind je het lastig om jezelf te zijn en je eigen pad te volgen?

Ik leer je in een vier praktische stappen HOE je je eigen pad kunt volgen ONDANKS al je angsten, twijfels en onzekerheden

 

Moed

Gratis te downloaden!

5 basisprincipes om te stoppen met pleasen

De 5 basisprincipes om te stoppen met pleasen

Vul hieronder je naam en email adres in. Dan stuur ik je een e-mail met de downloadlink en ontvang je eens per twee weken mijn blogs over leven met lef. 

Aanmelden

* Graag invullen

pas je je teveel aanHerken je dit?

 • Ik voel me anders dan anderen en dat maakt me onzeker
 • Ik zou heel graag meer mezelf willen zijn, maar let te veel op wat anderen van me vinden 
 • Ik ben heel kritisch op mezelf, ben niet snel tevreden over mezelf
 • Ik heb het gevoel dat ik drie keer zo hard moet werken om me te bewijzen, maar dat hou ik niet meer voel (burnout, overspannen, uitgeput)
 •  Ik doe er veel aan om allerlei verwachtingen te voldoen en vergeet dan naar mezelf te luisteren; ik vergeet dan wat IK belangrijk vind
 • Ik gedraag me bij (sommige) anderen anders dan ik zou willen: Ik praat een beetje mee, hou me op de achtergrond of doe juist het omgekeerde: ik doe me stoerder of zelfverzekerder voor dan ik me voel.  
 • Ik spreek mezelf regelmatig kritisch en zelfs veroordelend toe

Veel mensen hebben aan het eind van hun leven spijt dat ze niet trouw zijn gebleven aan zichzelf

Bronnie Ware werkte in een hospice en vroeg de stervenden voor wie zij zorgde of er dingen waren die ze achteraf graag anders gedaan hadden in hun leven. Vaak was het antwoord dat ze spijt hadden dat ze niet trouw waren geweest aan zichzelf, maar in plaats daarvan hadden gedaan wat (zij dachten dat) anderen van hen verwachtten.

En jij?

Bestaat het gevaar dat jij misschien ook één van de mensen wordt die aan het eind van zijn of haar leven zegt: 'Had ik maar.....' Dat je spijt hebt dat je dingen nagelaten of uitgesteld hebt uit angst voor teleurstelling, afwijzing, falen of omdat je dacht dat je het (nog) niet kon.

Mensen die in staat waren om hun eigen pad te volgen met alle twijfels en angsten die daarbij horen, kijken aan het eind van hun leven met voldoening terug. Ook als hun leven niet gemakkelijk is geweest.  Een waardevol leven is een leven waarin je jezelf durft te zijn, ook als je niet voldoet aan 'de norm' (whatever that may be!). En daar help je niet alleen jezelf, maar ook anderen mee, want jezelf zijn werkt aanstekelijk. Dan voelen anderen zich ook vrijer om zichzelf te zijn. Dus als je dat kunt maak je de wereld ook nog eens een stukje mooier voor anderen.   

Hoe zou het voor je zijn om je leven niet langer te laten bepalen door angst, twijfels en negatieve gevoelens, maar door wat jij diep van binnen aan de wereld wilt laten zien?  

Ik help je in kleine, praktische stappen te ontdekken wat je mooi en belangrijk vindt en wie je wilt zijn

EN

Ik leer je om op een handiger manier om te gaan met angsten, negatieve gevoelens en twijfels, zodat die je niet meer in de weg zitten om het leven te leiden dat jij waardevol vindt. 

Je gaat ontdekken:   

 • welke kant je op wilt in je leven en werk (wat JIJ wilt, wie JIJ wilt zijn)
 • wat je daarbij nog in de weg staat
 • wat je nodig hebt om ook echte stappen te kunnen zetten op JOUW weg
 • Hoe je ook na de training op koers kunt blijven

Het resultaat is dat: 

 • je heel goed leert hoe jij wilt zijn en waar je naartoe wilt in je leven
 • je weet welke stappen je te zetten hebt om jouw eigen weg in te slaan
 • je de stappen niet alleen kent, maar ook daadwerkelijk zet
 • je de focus vast kunt houden, je minder af laat leiden
 • je veerkrachtiger wordt, beter om kunt gaan met de onvermijdelijke angst, negatieve gevoelens, teleurstelling en tegenslag, die horen bij elk leven
 • je liever voor jezelf kunt zijn (zelfcompassie)
 • je meer energie en voldoening haalt uit de dingen die je doet (omdat ze meer bij je passen)
 • het voor de mensen om je heen veel duidelijker wordt wie jij echt bent want: what you see is what you get

Wil je persoonlijke tips over hoe JIJ je EIGEN weg kunt gaan volgen? Geef je dan op voor een gratis en vrijblijvend coachgeprek.

Je krijgt minimaal drie gratis persoonlijke tips!

 

    Schrijf je in voor het gratis coachgesprek


 

Een leuk filmpje over mij

Als je een paar minuutjes hebt....


 

Wat zeggen de mensen die ik heb gecoached of getraind over mij?  

 

Reactie-1

Mignon Wu

Ik ben Mignon. Heb 2 coaching cursussen bij Ageeth gevolgd. De eerste heeft mij veel over mijzelf geleerd. En een goede ondergrond voor wek en privé. De tweede veel meer diepgang over mijzelf. Wat voor anderen fijn is door duidelijk te zijn wat ik wil. Ben hierdoor nu tevreden met mezelf. Weet grenzen te stellen en leef in het hier en nu. Wat op het moment heel fijn is. Ben niet bang voor wat er komen gaat. 

Reacties-7

Marieke Kroese

In de ACT training heb ik Ageeth ervaren als een scherpe, empatische coach. Ze heeft een open houding en een persoonlijke manier van coaching waardoor ik me uitgenodigd en welkom voel om te bespreken wat er echt toe doet. In onze gesprekken heb ik geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken, met meer compassie.
De mindfulness oefeningen vind ik ook erg fijn. Ik ben meer in het nu, het gejaagde gevoel is minder en kan beter ontspannen.
Dank je wel Ageeth!

Reactie-4

Men-Yi

Ageeth heeft mij enorm geholpen tijdens mijn zoektocht naar een baan die beter bij mij past. Haar manier van coaching is bemoedigend, pragmatisch en persoonlijk. Ze daagde mij uit om naar mijn eigen sterke ik te luisteren en leerde mij mijn vaardigheden sneller te herkennen en toe te passen in zowel mijn dagelijks leven als op het werk. Vol vertrouwen en positieve energie ben ik begonnen met mijn nieuwe baan!

Reacties-3

Annet

Door de gesprekken met jou heb ik geleerd dat ik mijn grenzen beter moet aangegeven. Jij bent betrokken en begrijpt mij heel goed. Elke keer als ik met jou spreek is mijn hoofd weer opgeruimd en jij laat me ook beseffen dat ik de afgelopen periode veel toepas wat ik geleerd heb en dat het helemaal niet erg is dat het af en toe weer fout gaat. Terwijl ik me vaak alleen maar concentreer op wat er de afgelopen tijd fout is gegaan. Na elke afspraak voel ik me veel beter en ga ik met frisse moed weer door. Ik kijk uit naar onze volgende gesprekken."

Blogs

Het wijze meisje
Het wijze meisje

Ik ben bij mijn ouders in Hengelo. Ik hoor mijn moeder (92) de telefoon pakken om iemand te bellen. Mijn moeder heeft de nodige kwaaltjes, maar haar geest is nog krachtig en levendig. Aan de andere kant wordt opgenomen. ‘Dag Jos!’ zegt mijn moeder. ‘Hoe is het met je?’ Geamuseerd hoor ik de vriendin aan de andere kant zeggen: ‘Goed meisje!’  Dat zet me aan het denken, want als ik bij mezelf naga voel ik me van binnen ook geen dag ouder dan toen ik een meisje was.

Lees verder...
Kritiek
Grensoverschrijdend gedrag

Ik sta op het Muiderpoort station te wachten. Waarschijnlijk is dit voorlopig mijn laatste treinreis. Ik ga namelijk mijn nieuwe auto halen. En ik ben even niet politiek correct of zuinig geweest. Het is een heerlijke grote bak. Om mijn beide ouders te kunnen rondrijden (rollators in de achterbak), om zomaar even met mijn dochters te kunnen ontbijten aan het strand, met vriendinnen een weekendje naar Antwerpen te gaan.. Ik ben er zo blij mee!

Lees verder...
Nee zeggen
Een oprecht nee is respectvol en eerlijk

Een tijdje geleden had ik een goed gesprek met Maries, een slimme en lieve vrouw die op dit moment tegen haar eigen grenzen aanloopt. De reden? “Ik ben een echte pleaser. Ik mijd conflicten en ik wil mensen te vriend houden. Daarom doe ik altijd alles voor iedereen. Mijn vrienden, familie, collega’s en partner zeggen vaak dat ik te goed ben. Ik heb behoefte heb aan vrede en rust. Maar omdat ik alle ballen omhoog probeer te houden, bereik ik juist het tegenovergestelde. Het gevolg hiervan is dat ik de laatste maanden steeds minder energie heb en ik last heb van een kort lontje. De mensen om mij heen zijn dit niet van mij gewend.”
 

Lees verder...
Uitgeputte vrouw
We jagen onszelf op, putten onszelf uit en halen onszelf naar beneden

Donderdagavond gaf ik een online masterclass. Het doel van de masterclass was het loslaten van de strenge houding die veel vrouwen nog steeds naar zichzelf toe hebben. De titel van de masterclass was 'Hoe word je je eigen beste vriendin?'

Lees verder...
SohnaOp1
Ik durf het niet, maar ik moet dit doen

Mijn dochter zit vanavond bij Op1 aan tafel. Waarom? Ze is samen met twee vriendinnen een petitie gestart om racisme verplicht te behandelen in het onderwijs. Een paar weken geleden hoorde ze dat George Floyd in Amerika het slachtoffer was geworden van bruut politiegeweld. Een paar weken daarvoor was een ongewapende zwarte jogger – ook in Amerika - in een park doodgeschoten door twee witte mannen. Elke keer dat zoiets gebeurt moet ze een paar dagen bijkomen, net als haar oudste zus Jatou. 

Lees verder...
Wat heeft George Floyd te maken met jou?
Wat heeft George Floyd met jou te maken?

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, maar ik wil iets schrijven over de gewelddadige dood van George Floyd. Hij is de zoveelste in een ontelbare rij zwarte burgers die het slachtoffer werden van politiegeweld in de VS. Ik wil iets schrijven over dit systematische geweld waar wij witte Nederlanders liever van wegkijken. Want ja, het is de VS en daar is geweld altijd extremer en racisme ook. Toch? Nee, daar komen we niet meer mee weg.

Lees verder...
Facebook: toestemming voor Cookies nodig