De 5 basisprincipes om te stoppen met pleasen!

Gratis downloaden

 


De 5 basisprincipes om te stoppen met pleasen

 

Laat de wereld kennis maken met de echte JIJ!

Je kunt de 5 basisprincipes gratis downloaden. Vul hieronder je naam en email adres in. Dan stuur ik je een e-mail met de downloadlink. 

Aanmelden

* Graag invullen
Je komt natuurlijk ook op mijn nieuwsbrieflijst terecht, maar je kunt je altijd met één klik weer afmelden. 

Instagram
Facebook

Pas je je te veel aan en vind je het moeilijk om bij jezelf te blijven?

shutterstock_1024832278Herken je dit?

 • Ik heb vaak het gevoel dat ik ‘niet goed genoeg’ ben. 
 • Ik vergelijk mezelf vaak met anderen en dan lijkt het vaak alsof dingen hun gemakkelijker afgaan of dat ze succesvoller, gelukkiger, slimmer, mooier etc. zijn dan ik.   
 • Ik vind het heel belangrijk wat anderen van me vinden. Ik doe er veel aan om aan hun verwachtingen te voldoen en vergeet dan naar mezelf te luisteren.  
 • Ik gedraag me bij (sommige) anderen anders dan ik zou willen: Ik praat een beetje mee, hou me op de achtergrond of doe juist het omgekeerde: ik doe me stoerder of zelfverzekerder voor dan ik me voel.  
 • Ik hou niet van confrontaties, ga conflicten uit de weg
 • Ik moet veel van mezelf en moet alles ook nog een keer heel goed doen
 • Ik spreek mezelf regelmatig kritisch en zelfs veroordelend toe

Zou je niet liever meer zelfvertrouwen willen hebben, zodat je op een ontspannen manier jezelf kunt zijn?

shutterstock_1237281082Zelfvertrouwen valt gewoon te leren

Leg je niet neer bij je gebrek aan zelfvertrouwen. Het is heel goed mogelijk om te leren geloven in je je eigen waarde, zodat je op jouw eigen, unieke manier jezelf kunt zijn. Dat is de moeite meer dan waard. Want als je meer zelfvertrouwen hebt: 

 • voel je je zekerder van jezelf in alle omstandigheden en bij allerlei verschillende mensen omdat je minder last hebt van de mening van anderen 
 • kun je gewoon jezelf zijn en hoef je niet meer zo op je tenen te lopen.
 • heb je meer plezier in het leven en kun je meer genieten van het moment
 • krijg je een authentiekere en diepere band met de mensen die belangrijk voor je zijn omdat je laat zien wie je echt bent
 • geloof je in je eigen vaardigheden en capaciteiten, kun je je werk beter doen en vergroot je je kans op succes
 • straal je dat uit en geloven anderen daardoor ook sneller in jou
 • kun je meer aandacht besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt en zal je meer vervulling en diepgang in je leven ervaren

Het is zonde om dit allemaal te laten liggen. Je leeft tenslotte maar één keer, dus waarom zou je daar niet het beste van maken? 

Wil je werken aan je zelfvertrouwen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan is het mogelijk via Zoom eenmalig een gratis coachgesprek met mij te hebben.

In dit gesprek: 

 • deel ik mijn kennis met jou over hoe je steviger in je schoenen kunt staan en dichter bij jezelf kunt blijven op de momenten die voor jou het moeilijkst zijn.
 • krijg je minimaal drie waardevolle tips wat je kunt doen om dat knagende (onterechte!) gevoel kwijt te raken dat je niet goed genoeg bent.

 

    Schrijf je in voor het gratis coachgesprek


 

Een leuk filmpje over mij

Als je een paar minuutjes hebt....


 

Wat mijn klanten over mij zeggen

 

Reactie-1

Mignon Wu

Ik ben Mignon. Heb 2 coaching cursussen bij Ageeth gevolgd. De eerste heeft mij veel over mijzelf geleerd. En een goede ondergrond voor wek en privé. De tweede veel meer diepgang over mijzelf. Wat voor anderen fijn is door duidelijk te zijn wat ik wil. Ben hierdoor nu tevreden met mezelf. Weet grenzen te stellen en leef in het hier en nu. Wat op het moment heel fijn is. Ben niet bang voor wat er komen gaat. 

Reacties-7

Marieke Kroese

In de ACT training heb ik Ageeth ervaren als een scherpe, empatische coach. Ze heeft een open houding en een persoonlijke manier van coaching waardoor ik me uitgenodigd en welkom voel om te bespreken wat er echt toe doet. In onze gesprekken heb ik geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken, met meer compassie.
De mindfulness oefeningen vind ik ook erg fijn. Ik ben meer in het nu, het gejaagde gevoel is minder en kan beter ontspannen.
Dank je wel Ageeth!

Reactie-4

Men-Yi

Ageeth heeft mij enorm geholpen tijdens mijn zoektocht naar een baan die beter bij mij past. Haar manier van coaching is bemoedigend, pragmatisch en persoonlijk. Ze daagde mij uit om naar mijn eigen sterke ik te luisteren en leerde mij mijn vaardigheden sneller te herkennen en toe te passen in zowel mijn dagelijks leven als op het werk. Vol vertrouwen en positieve energie ben ik begonnen met mijn nieuwe baan!

Reacties-3

Annet

Door de gesprekken met jou heb ik geleerd dat ik mijn grenzen beter moet aangegeven. Jij bent betrokken en begrijpt mij heel goed. Elke keer als ik met jou spreek is mijn hoofd weer opgeruimd en jij laat me ook beseffen dat ik de afgelopen periode veel toepas wat ik geleerd heb en dat het helemaal niet erg is dat het af en toe weer fout gaat. Terwijl ik me vaak alleen maar concentreer op wat er de afgelopen tijd fout is gegaan. Na elke afspraak voel ik me veel beter en ga ik met frisse moed weer door. Ik kijk uit naar onze volgende gesprekken."

Blogs

Het wijze meisje
Het wijze meisje

Ik ben bij mijn ouders in Hengelo. Ik hoor mijn moeder (92) de telefoon pakken om iemand te bellen. Mijn moeder heeft de nodige kwaaltjes, maar haar geest is nog krachtig en levendig. Aan de andere kant wordt opgenomen. ‘Dag Jos!’ zegt mijn moeder. ‘Hoe is het met je?’ Geamuseerd hoor ik de vriendin aan de andere kant zeggen: ‘Goed meisje!’  Dat zet me aan het denken, want als ik bij mezelf naga voel ik me van binnen ook geen dag ouder dan toen ik een meisje was.

Lees verder...
Kritiek
Grensoverschrijdend gedrag

Ik sta op het Muiderpoort station te wachten. Waarschijnlijk is dit voorlopig mijn laatste treinreis. Ik ga namelijk mijn nieuwe auto halen. En ik ben even niet politiek correct of zuinig geweest. Het is een heerlijke grote bak. Om mijn beide ouders te kunnen rondrijden (rollators in de achterbak), om zomaar even met mijn dochters te kunnen ontbijten aan het strand, met vriendinnen een weekendje naar Antwerpen te gaan.. Ik ben er zo blij mee!

Lees verder...
Nee zeggen
Een oprecht nee is respectvol en eerlijk

Een tijdje geleden had ik een goed gesprek met Maries, een slimme en lieve vrouw die op dit moment tegen haar eigen grenzen aanloopt. De reden? “Ik ben een echte pleaser. Ik mijd conflicten en ik wil mensen te vriend houden. Daarom doe ik altijd alles voor iedereen. Mijn vrienden, familie, collega’s en partner zeggen vaak dat ik te goed ben. Ik heb behoefte heb aan vrede en rust. Maar omdat ik alle ballen omhoog probeer te houden, bereik ik juist het tegenovergestelde. Het gevolg hiervan is dat ik de laatste maanden steeds minder energie heb en ik last heb van een kort lontje. De mensen om mij heen zijn dit niet van mij gewend.”
 

Lees verder...
Uitgeputte vrouw
We jagen onszelf op, putten onszelf uit en halen onszelf naar beneden

Donderdagavond gaf ik een online masterclass. Het doel van de masterclass was het loslaten van de strenge houding die veel vrouwen nog steeds naar zichzelf toe hebben. De titel van de masterclass was 'Hoe word je je eigen beste vriendin?'

Lees verder...
SohnaOp1
Ik durf het niet, maar ik moet dit doen

Mijn dochter zit vanavond bij Op1 aan tafel. Waarom? Ze is samen met twee vriendinnen een petitie gestart om racisme verplicht te behandelen in het onderwijs. Een paar weken geleden hoorde ze dat George Floyd in Amerika het slachtoffer was geworden van bruut politiegeweld. Een paar weken daarvoor was een ongewapende zwarte jogger – ook in Amerika - in een park doodgeschoten door twee witte mannen. Elke keer dat zoiets gebeurt moet ze een paar dagen bijkomen, net als haar oudste zus Jatou. 

Lees verder...
Wat heeft George Floyd te maken met jou?
Wat heeft George Floyd met jou te maken?

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, maar ik wil iets schrijven over de gewelddadige dood van George Floyd. Hij is de zoveelste in een ontelbare rij zwarte burgers die het slachtoffer werden van politiegeweld in de VS. Ik wil iets schrijven over dit systematische geweld waar wij witte Nederlanders liever van wegkijken. Want ja, het is de VS en daar is geweld altijd extremer en racisme ook. Toch? Nee, daar komen we niet meer mee weg.

Lees verder...