Instagram
Facebook

5 Basisprincipes om te kunnen stoppen met pleasen

Een gratis te downloaden e-book

De 5 basisprincipes om te stoppen met pleasen

Vul hieronder je naam en email adres in. Dan stuur ik je een e-mail met de downloadlink naar het e-book.  
Als je je aanmeldt, krijg je af en toe een mail van mij met een blog, een aanbod of een aankondiging. Als je dit niet wilt, kun je je met de unsubscribe knop onderaan de mail weer afmelden.   

Aanmelden

* Graag invullen

Wil je regie krijgen over je eigen geluk en succes?

Maar zit je jezelf daarbij nog in de weg?

shutterstock_1622862964

Herken je dit?

 • Je ziet vooral wat je niet goed doet en hebt te weinig oog voor wat je wel goed doet 
 • Je schiet vaak automatisch in de pleaser rol
 • Je voelt je vaak schuldig 
 • Je neemt te weinig 'me-time', te weinig tijd om leuke dingen te doen.
 • Je richt je te veel op anderen
 • Je plant je dagen te vol omdat je moeite hebt om 'nee' te zeggen
 • Eigenlijk geef je meer prioriteit aan anderen dan aan wat jij zelf leuk en belangrijk vindt
 • Je bent streng voor jezelf
 • Je past je te veel aan aan de verwachtingen van belangrijke mensen in je leven, bent bang om hen teleur te stellen
 • Je durft niet genoeg te laten zien wie je werkelijk bent
 • Je voelt je vaak ontevreden, gestresst en onrustig
 • Het is vaak chaos in je hoofd
 • Je kunt soms uren nadenken over hoe je moet reageren in een moeilijke sociale situatie 
 • Je piekert veel over hoe je moet reageren op 'moeilijke mensen'
 • Je denkt nog lang na of je reactie wel ok was en hoe je misschien anders had kunnen reageren 
 • Je voelt je soms totaal uitgeput

Hoe lang blijf je nog voorthobbelen op deze weg?

shutterstock_1590051181

Wil je zelf de regie pakken over jouw eigen geluk en succes?   

Geef je dan op voor een gratis coachgesprek van een half uur via Zoom  

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven voor dit coachgesprek. Dan bel ik je binnen een paar dagen voor een afspraak.  

 

    Ja, ik wil een gratis coachgesprek!


 

Een leuk filmpje over mij

Als je een paar minuutjes hebt....


 

Reviews  

 

flowers_3162793_1920
 
Violet
Het begon met een gratis online masterclass 'stop met pleasen' die voorbij kwam op mijn tijdlijn. Ik was meteen getriggerd door de tekst, daar herkende ik mezelf in. De masterclass met meerdere deelnemers smaakte naar meer en ik voelde direct een klik met Ageeth. Ze gaf een gratis individuele coaching weg en ik deed mee en won :) In de coaching hadden we het over de doelen die ik wilde behalen en spraken we over wat me tegenhield die te bereiken. Ageeth bood me een traject aan van vier maanden die zou leiden tot blijvende gedragsverandering. Ik besloot het te doen. Het voelde goed, zowel de intentie van Ageeth als de ACT methode die toepasbaar is in het dagelijks leven, dat vond ik erg belangrijk. Korte oefeningen die je overal kunt doen. Gedurende de tijd leerde ik steeds meer over mezelf en begon stukje bij beetje te merken dat ik situaties anders benaderde. Wat ik waardevol vind aan de coaching is het in kaart brengen van hoe en waarom je iets doet, zoals vermijden. Dit dat zo onbewust dat je het niet eens weet, maar het is essentieel voor verandering en gaat diep, naar de oorsprong. Ik heb ontzettend veel geleerd en voel me een sterker en gebalanceerder mens die weer in haar dromen waarmaken gelooft! Bedankt Ageeth, you rock!
 
 

primrose_59902_1920

Nicole
Door mijn onzekerheden had ik moeite met grenzen aangeven, twijfelde ik veel aan mezelf en vermeed vaak situaties. Ik wilde door dit coachingstraject te volgen vooral weer leren om mezelf te kunnen zijn, zonder de hele tijd bezig te zijn met wat anderen van mij vinden. Minder streng zijn voor mezelf, fouten durven maken en het allemaal niet zo serieus nemen. 
Ik heb mezelf afgevraagd of ik in 8 sessies wel van mijn onzekerheid af kon komen. Maar ik kwam erachter dat ik hier niet was om van mijn onzekerheden kwijt te raken maar om er beter mee leren om te gaan. Door te oefenen met accepteren dat moeilijke en ook onzekere situaties er soms nou eenmaal zijn in plaats van ertegen te vechten, en ook door het allemaal wat minder serieus te nemen neemt mijn onzekerheid niet de overhand meer. 
 
Door het coachingstraject en doe oefeningen weet ik weer waar ik voor sta, wat mijn waarden zijn en hoe ik dat kan gebruiken als houvast om de kant op te blijven gaan die ik op wil. Daardoor lukt het mij steeds beter om mezelf te zijn. 
Ageeth neemt echt de tijd voor je en er is ook ruimte voor humor. 
De ACT methode sprak me aan en de oefeningen tussen de sessies door hebben mij ook erg geholpen. Vooral omdat we daar bij iedere sessie uitgebreid bij stil hebben gestaan.  
 
Ageeth is een heel betrokken coach en kijkt tijdens de sessies ook echt naar wat jij op dat moment nodig hebt. Ik vond het ook fijn dat er zeker ook ruimte was voor humor.  

flowers_276112_1920__1_
Bibi

Ik had last van eenzaamheid, telleurstellingen en de schuld van mijn verdriet bij anderen neerleggen.
Ik ga beter om met mijn gevoelens en gedachtes. Ik heb geleerd te accepteren dat ik keuzes van de mensen om mij heen respecteer en accepteer en zelf beslis in hoeverre ik mij laat beïnvloeden door anderen. Ik zou Ageeth 1000% aanbevelen. Ze is oprecht geïnteresseerd, luistert goed, vraagt door waar nodig, neemt de tijd en geeft jou de ruimte die je nodig hebt en is erg professioneel, flexibel en zeer fijn in de omgang. 

plant_9115_1920

Christine
Prima coach, die mij op een bekwame manier geholpen heeft om mijn obstakels en angsten te accepteren en door oefeningen te leren hoe daar mee om te gaan en daardoor los te komen van die obstakels en ruimte te krijgen voor wat voor mij echt van belang is. Ageeth, ik ben blij dat ik met jou deze ontdekkingstocht heb mogen doen. Dank hiervoor.
 

Reacties-7

Marieke 

In de ACT training heb ik Ageeth ervaren als een scherpe, empatische coach. Ze heeft een open houding en een persoonlijke manier van coaching waardoor ik me uitgenodigd en welkom voel om te bespreken wat er echt toe doet. In onze gesprekken heb ik geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken, met meer compassie.
De mindfulness oefeningen vind ik ook erg fijn. Ik ben meer in het nu, het gejaagde gevoel is minder en kan beter ontspannen.
Dank je wel Ageeth!

Reactie-4

Men-Yi

Ageeth heeft mij enorm geholpen tijdens mijn zoektocht naar een baan die beter bij mij past. Haar manier van coaching is bemoedigend, pragmatisch en persoonlijk. Ze daagde mij uit om naar mijn eigen sterke ik te luisteren en leerde mij mijn vaardigheden sneller te herkennen en toe te passen in zowel mijn dagelijks leven als op het werk. Vol vertrouwen en positieve energie ben ik begonnen met mijn nieuwe baan!

Reactie-1

Mignon 
 Ik heb 2 coaching cursussen bij Ageeth gevolgd. De eerste heeft mij veel over mijzelf geleerd. En een goede ondergrond voor wek en privé. De tweede veel meer diepgang over mijzelf. Wat voor anderen fijn is door duidelijk te zijn wat ik wil. Ben hierdoor nu tevreden met mezelf. Weet grenzen te stellen en leef in het hier en nu. Wat op het moment heel fijn is. Ben niet bang voor wat er komen gaat. 

Blogs

Het wijze meisje
Het wijze meisje

Ik ben bij mijn ouders in Hengelo. Ik hoor mijn moeder (92) de telefoon pakken om iemand te bellen. Mijn moeder heeft de nodige kwaaltjes, maar haar geest is nog krachtig en levendig. Aan de andere kant wordt opgenomen. ‘Dag Jos!’ zegt mijn moeder. ‘Hoe is het met je?’ Geamuseerd hoor ik de vriendin aan de andere kant zeggen: ‘Goed meisje!’  Dat zet me aan het denken, want als ik bij mezelf naga voel ik me van binnen ook geen dag ouder dan toen ik een meisje was.

Lees verder...
Kritiek
Grensoverschrijdend gedrag

Ik sta op het Muiderpoort station te wachten. Waarschijnlijk is dit voorlopig mijn laatste treinreis. Ik ga namelijk mijn nieuwe auto halen. En ik ben even niet politiek correct of zuinig geweest. Het is een heerlijke grote bak. Om mijn beide ouders te kunnen rondrijden (rollators in de achterbak), om zomaar even met mijn dochters te kunnen ontbijten aan het strand, met vriendinnen een weekendje naar Antwerpen te gaan.. Ik ben er zo blij mee!

Lees verder...
Nee zeggen
Een oprecht nee is respectvol en eerlijk

Een tijdje geleden had ik een goed gesprek met Maries, een slimme en lieve vrouw die op dit moment tegen haar eigen grenzen aanloopt. De reden? “Ik ben een echte pleaser. Ik mijd conflicten en ik wil mensen te vriend houden. Daarom doe ik altijd alles voor iedereen. Mijn vrienden, familie, collega’s en partner zeggen vaak dat ik te goed ben. Ik heb behoefte heb aan vrede en rust. Maar omdat ik alle ballen omhoog probeer te houden, bereik ik juist het tegenovergestelde. Het gevolg hiervan is dat ik de laatste maanden steeds minder energie heb en ik last heb van een kort lontje. De mensen om mij heen zijn dit niet van mij gewend.”
 

Lees verder...
Uitgeputte vrouw
We jagen onszelf op, putten onszelf uit en halen onszelf naar beneden

Donderdagavond gaf ik een online masterclass. Het doel van de masterclass was het loslaten van de strenge houding die veel vrouwen nog steeds naar zichzelf toe hebben. De titel van de masterclass was 'Hoe word je je eigen beste vriendin?'

Lees verder...
SohnaOp1
Ik durf het niet, maar ik moet dit doen

Mijn dochter zit vanavond bij Op1 aan tafel. Waarom? Ze is samen met twee vriendinnen een petitie gestart om racisme verplicht te behandelen in het onderwijs. Een paar weken geleden hoorde ze dat George Floyd in Amerika het slachtoffer was geworden van bruut politiegeweld. Een paar weken daarvoor was een ongewapende zwarte jogger – ook in Amerika - in een park doodgeschoten door twee witte mannen. Elke keer dat zoiets gebeurt moet ze een paar dagen bijkomen, net als haar oudste zus Jatou. 

Lees verder...
Wat heeft George Floyd te maken met jou?
Wat heeft George Floyd met jou te maken?

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, maar ik wil iets schrijven over de gewelddadige dood van George Floyd. Hij is de zoveelste in een ontelbare rij zwarte burgers die het slachtoffer werden van politiegeweld in de VS. Ik wil iets schrijven over dit systematische geweld waar wij witte Nederlanders liever van wegkijken. Want ja, het is de VS en daar is geweld altijd extremer en racisme ook. Toch? Nee, daar komen we niet meer mee weg.

Lees verder...